Service-urile refuza sa mai lucreze cu ASTRA

Din nefericire pentru soferii care au incheiat polita RCA la Astra, unele serviceuri auto nu vor sa mai repare masini in baza acelor polite RCA, asadar soferii pagubiti sunt nevoiti sa scoata bani din buzunar sau sa foloseasca polita CASCO pentru repararea masinii.

ASF, care a numit administratie speciala si a inceput procedura de redresare financiara pentru Astra incurajeaza soferii sustinand ca exista inca multe serviceuri care lucreaza cu Astra.

De Asociatia Societatilor de Service Auto Intependente (ASSAI) apartin 280 de serviceuri. Din cauza relatiei defectuoase cu Astra si a imposibilitatii de recuperare a banilor de la ei, multi dintre ei au incetat colaborarea.

Aceasta hotarare a fost luata ca urmare a actiunii ASF de a institui procedura de redresare financiara a ASTRA ASIGURARI, suspendand actionarii si conducerea si numind un administrator special – firma KPMG.

Din pacate, situatia nu sta mai bine nici pentru alte firme de asigurari. Lipsa supravegherii si a unui control amanuntit a dus la amenzi impresionante in piata asigurarilor.

In noiembrie 2013 sefii Astra au fost amendati cu 130.000 lei in urma verificarii modalitatii de instrumentare si finalizare a dosarelor de dauna.
In aprilie 2013, in urma unui control al situatiei dosarelor de dauna, precum si a respectarii ord. 11/2012, Omniasig a primit o amenda de 130.000 lei si un termen de 30-60 de zile pentru rectificarea neregulilor gasite.
De asemenea nici Euroins nu a scapat de sanctionare. Amenda de 50.000 lei sefului departamentului de daune si suspendarea temporara a activitatii in august 2013.

Principalele nereguli intalnite la companiile de asigurari sunt: intarzierea sau neplata daunelor si numarul mare de reclamatii, dupa cum declara Mircea Ursache, vicepresedintele ASF: “Elementul principal de analiza este pe zona asigurarilor obligatorii auto (RCA). Cand vorbesti de mii de reclamatii pe an e deja o problema de fond”.

Comments are closed.